Aalborg nåede Champions League-finalen i sidste sæson. Tamas Vasvari/Ritzau Scanpix

Lauge og Veszprem bankede Aalborg i første CL-kvartfinale

Aalborg Håndbold fik en skidt start i jagten på avancement, da det i første CL-kvartfinale endte med nederlag. - Men det er ikke afgjort, siger Rasmus Lauge

HÅNDBOLD Aalborg Håndbold har en del af indhente, når holdet i næste uge skal forsøge at spille sig videre til Champions Leagues Final 4-stævne.

Torsdag endte den første af to kvartfinaler mod ungarske Veszprem nemlig med et klart nederlag.

Veszprem, der har der har den kommende BSH’er Rasmus Lauge på holdet, vandt på hjemmebane 36-29 og har altså gode kort på hånden i kampen om avancement. Der er returkamp i Aalborg på onsdag.

Aalborg nåede sidste år finalen i Champions League, hvor FC Barcelona dog viste sig at være for stor en mundfuld.

Veszprems danske profil, Rasmus Lauge, tør trods den komfortable sejr i første kvartfinale ikke begynde at drømme om Final 4-deltagelse.

- Det afgøres over to kampe. Vi har nu vundet »første halvleg« med syv mål, og ja, det er fint. Men vi skal til Aalborg på onsdag og gøre arbejdet færdigt.

- Vi har givet os selv et rigtig fint udgangspunkt, men der er stadig en »anden halvleg«, der skal spilles, og der kan vi ikke bare møde op og tænke, at vi får det foræret, så der skal vi møde op og spille for at vinde kampen, siger Lauge til TV3 Sport.

Første halvleg sluttede med en lille ungarsk fordel ved stillingen 17-16.

Aalborg kom sløvt ud fra pausen, og efter en stærk indledning på anden halvleg kom Veszprem foran 24-18. Det lykkedes aldrig Aalborg at skabe spænding om udfaldet i slutfasen.

Nordjyderne kom på minus fire mål, men formåede ikke at nærme sig yderligere, og så endte det altså med en klar sejr til Veszprem.

Det ungarske hold er fire gange tidligere nået helt frem til Champions League-finalen, men har endnu sin første sejr i Europas fineste klubturnering til gode.

/ritzau/

Indlæser debat