Sofie Bæk og Silkeborg-Voel har gjort det godt sportsligt, men økonomisk har klubbens professionelle selskab været ude i et stormvejr. Foto: Ole Nielsen

Silkeborg-Voel fik underskud på 1,56 millioner kroner

Formand Mogens Steffensen konstaterer, at Silkeborg-Voel KFUM skærer ned på spillerbudgettet for ligaholdet i næste sæson

HÅNDBOLD Et turbulent 2021/22 blev tirsdag aften rundet af hos Silkeborg-Voel KFUM’s professionelle selskab, der holdt den årlige generalforsamling.

Bestyrelsesformand Mogens Steffensen fremlagde et underskud på 1,56 millioner kroner efter skat for 2021/22.

Det var den økonomi, der tidligere på efteråret førte Silkeborg-Voel ud i store økonomiske problemer.

- Det er et klart utilfredsstillende at komme ud af seneste regnskabsår med så stort et underskud. Vi har ikke formået at løfte vores omsætning efter corona-sæsonen 2020/21 på vores primære indtægtskilder og er ikke blevet kompenseret på det niveau, som vi havde forventet.

- Vi har også været udfordret på vores madleverancer, som vi ikke i samme omfang som tidligere har kunnet lave aftaler på. Vi har på vores sekundære indtægtsområder haft aflysninger og udskydelser på vores events, som også har været med til, at vi ikke forretningsmæssigt kom i mål, siger bestyrelsesformand Mogens Steffensen om regnskabet.

Den økonomiske situation betyder, at Silkeborg-Voel KFUM skærer ned på spillerbudgettet i næste sæson.

- Vi kommer til sportsligt at gå ned og ligge, hvor vi skal række ud efter ottendepladsen. Vi har ikke truppen på plads til næste sæson. Vi arbejder på at få overblik over vores situation, så vi har sagt til vores spillere, at de skal tænke på dem selv og afsøge mulighederne, fordi de kommer til at spille på et lavere niveau hos os, siger Mogens Steffensen.

Hele organisationen i det professionelle selskab vil i fremtiden være væsentligt slankere. Tidligere på året blev direktør Carlo de Silva afskediget, mens ligatræner Jakob Andreasen også fik direktørjobbet.

- Vi har en stor opgave med at få sat vores organisation sammen med væsentligt færre medarbejdere, siger Mogens Steffensen.

Formand Mogens Steffensen fremlagde på generalforsamlingen et underskud på 1,6 millioner kroner.

Indlæser debat