Emma Norsgaard fuldførte et flot togt med en lang spurt, da hun sejrede på 6. etape af årets Tour de France Femmes. Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix

Rørt Silkeborg-rytter efter Tour-sejr: Det har reddet min sæson

Den danske Movistar-rytter hentede den første danske etapesejr i Tour de France Femmes i år med flot kørsel

CYKLING Efter en vanvittigt spændende afslutning vandt Silkeborg-rytteren Emma Norsgaard (Movistar) fredag 6. etape af cykelløbet Tour de France Femmes.

Danskeren var i udbrud med to andre kørere et langt stykke af etapen, og til sidst sad Emma Norsgaard alene med polakken Agnieszka Skalniak-Sojka.

Hun kørte en lang spurt og holdt akkurat det jagtende felt bag sig.

Silkeborg-rytteren var rørt efter etapesejren, som hun ikke tøver med at kalde for den største sejr i karrieren.

- Det har reddet hele min sæson. Det er helt vildt, siger hun til tv2.dk.

I mål var 24-årige Emma Norsgaard blot ét sekund foran hollænderen Charlotte Kool, mens Tourens førende rytter, belgiske Lotte Kopecky, kom ind som nummer tre i samme tid.

Det er den anden danske etapesejr i Tour de France Femmes, eftersom Cecilie Uttrup Ludwig vandt en etape sidste år, hvor løbet blev kørt for første gang.

Fredagens etape over 122 kilometer fra Albi til Blagnac blev kørt i primært fladt terræn, og for første gang under årets Tour var der et markant dansk aftryk på etapen.

Emma Norsgaard kom nemlig afsted i en udbrydertrio, der også talte spanieren Sandra Alonso og polakken Agnieszka Skalniak-Sojka.

De tre fik oparbejdet et forspring på et par minutter, men med 20 kilometer til mål havde feltet med favoritterne spist halvdelen af forspringet.

Det var sprinternes sidste mulighed for at hente en etapesejr, eftersom lørdag byder på en hård bjergetape, mens løbet slutter søndag med en enkeltstart.

De tre forreste var dog genstridige og holdt fast i et forspring på 40 sekunder, da der resterede ti kilometer af etapen.

Så satte feltet imidlertid turbo på, og sprinterholdene virkede opsatte på, at det ikke for tredje dag i træk skulle lykkes for en udbryder at vinde.

Feltet kom tættere og tættere på, og Sandra Alonso faldt fra i udbruddet.

Emma Norsgaards gode evner som enkeltstartskører så ikke ud til at være nok til at holde feltet væk, men knap en kilometer fra mål var der et styrt i feltet.

Danskeren kørte fra sin polske medudbryder og sikrede sejren, selv om forfølgerne kom meget tæt på.

/ritzau/

Indlæser debat