Mads Brandt Pedersen fra Silkeborg har hentet to VM-titler på en uge. Foto: Ritzau Scanpix

Ny triumf: Kajakroer fra Silkeborg blev suveræn verdensmester

Mads Brandt Pedersen genvandt sin VM-titel i maraton-kajak

KAJAK Sidste weekend blev Mads Brandt Pedersen fra Silkeborg Kajakklub verdensmester på 5000 meter sprint ved VM i kajak.

Lørdag kunne den stærke kajakroer juble over endnu en stor triumf, da han vandt guld i enerkajak VM i maraton, der blev afviklet på hjemmebane i Jels foran et stort publikum.

Torsdag blev han desuden nummer to på den såkaldte short track-distance, der indledte det store mesterskab i Jels, og dermed hentede landsholdsroeren fra Silkeborg Kajakklub på imponerende vis hele tre store medaljer på en uge.

Lørdag var han helt suveræn på den lange distance, der lød på 27,5 kilometer. Allerede inden halvdelen af det 27,5 kilometer lange løb var roet, stak Mads Brandt Pedersen fra sine konkurrenter, og dermed genvandt han i overlegen stil verdensmesterskabet i maraton-kajak. For to år siden lykkedes det ham også at blive verdensmester på den lange distance.

Han sluttede med næsten 500 meter ned til Andy Burkett, Sydafrika, der vandt sølv foran norske Eivind Vold på bronzepladsen.

Indlæser debat