FCK-sportsdirektør Peter Christiansen er klar til at åbne pengepungen og bringe forstærkninger til holdet frem mod næste sæsons europæiske kampe. (Arkivfoto)

FCK øjner Champions League-billet og vil opruste

FCK har planer om at opruste frem mod næste sæson, hvor klubben kan se frem til et lukrativt gruppespil.

KØBENHAVN Minimum Europa League og kun én samlet sejr fra Champions League.

FC København sikrede sig med mesterskabet i Superligaen deltagelse i et stort europæisk gruppespil i næste sæson.

Som mester træder FCK ind i playoffrunden til Champions League og deltager således i klubfodboldens fineste turnering, hvis det bliver til en samlet sejr her. Alternativt bliver det Europa League-gruppespil.

Sportsdirektør Peter Christiansen regner med at være aktiv i sommerens transfervindue.

- Det er klart, at der kommer til at være justeringer, og når vi står foran sådan en kamp og er garanteret Europa League-gruppespil, så er vi også nødt til at sørge for, at alle de dygtige talenter med stort potentiale har noget at spille op ad, siger han.

FCK-bossen glæder sig over, at anfører Carlos Zeca snart er klar igen efter sin knæskade, og han satser samtidig på, at klubben kan holde på kantspilleren Viktor Claesson, der har kontraktudløb denne sommer, og midtstopperen Denis Vavro, som er lejet i Lazio.

- Nu kommer Zeca heldigvis tilbage, og kan vi holde truppen, som den er nu og måske sikre os Claesson og Vavro, så er vi nået langt. Men det kan også godt være, der skal en enkelt eller to mere ind af den kaliber, siger Peter Christiansen og varsler altså flere store indkøb.

Sportsdirektøren fortæller, at FCK vil gøre meget for at tilknytte Claesson og Vavro permanent, men han kan endnu ikke sige, om det sker.

Selv om mesterskabet først endegyldigt blev sikret søndag aften, ser cheftræner Jess Thorup så småt frem til de europæiske eventyr, der venter.

- Det glæder jeg mig helt sindssygt til, men jeg har haft 100 procent fokus på at gøre arbejdet færdigt og få det her mesterskab i hus. Nu venter der sindssygt spændende udfordringer foran os, hvor vi skal ud og spille med de bedste.

- Det er forhåbentlig kun det første af mange mesterskaber, så vi skal hele tiden lægge på. Vi har kæmpe planer, og vi er et skridt på vejen, men vi er ikke i nærheden at være i mål, siger Thorup.

I søndagens gyldne 3-0-sejr over AaB åbnede 19-årige Hakon Haraldsson ballet med første mål, og den unge islænding glæder sig også allerede til næste sæson.

- Det er en drøm, hvis vi kommer i Champions League. Jeg har drømt om at spille der, siden jeg var lille, så det vil være fantastisk, siger Haraldsson.

FCK deltog i den nu overståede sæson i den nye Conference League, der er den tredjebedste europæiske turnering, men nu rykker københavnerne altså et niveau eller to op i Europa.

/ritzau/