Simone Tetsche Christensen har kørt sit sidste BMX-løb som professionel. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

OL-kører fra Bjerringbro stopper karrieren

28-årige Simone Tetsche Christensen har valgt at indstille sin professionelle BMX-karriere

BMX Simone Tetsche Christensen har kørt ned af rampen for sidste gang.

Den 28-årige BMX-kører, der for 20 år siden begyndte at dyrke sporten i Bjerringbro, har valgt at indstille sin karriere, hvilket hun fredag meddelte til sine mange følgere på Instagram.

Hun lægger ikke skjul på, at hun efter sidste års OL har haft svært ved at finde glæden ved at køre BMX.

- Lige siden OL har jeg gjort alt for at få det bedre mentalt og bare være glad, men næsten hver gang jeg har skullet træne, har det været sådan en kamp, fortæller Simone Tetsche Christensen.

Med hjælp fra Danmarks Cykle Union og landstræner træner Klaus Bøgh Andresen kom hun tilbage på cyklen, men efter en træningslejr i italienske Verona har besluttede hun sig for at sige stop.

- Denne sport har givet mig eufori, og den har givet mig elendighed. Den har vist mig, hvor dejligt livet kan være, og hvor forbandet hårdt man nogle gange skal arbejde for at opnå sine mål - endda med rigtig store bum på vejen. Men mest af alt har den gjort mig til den, jeg er, og jeg kan ikke forestille mig et liv uden BMX, skriver hun på Instagram.

Store resultater

Simone Tetsche Christensen er vinder af en World Cup, to gange OL-deltager, og har taget medaljer ved EM- og VM, og landstræner Klaus Bøgh Andersen er imponeret over hendes karriere.

- Igennem størstedelen af sin karriere har hun læst medicin ved siden af livet som BMX-rytter på topplan. Det har krævet rigtig meget balance og planlægning af hverdagsting, studier, træning, restitution, rejsedage og ikke mindst løb. Den balance har Simone håndteret rigtig flot, og jeg er personligt rigtig glad for, at jeg har været en del af hendes rejse gennem de knap fem år hvor jeg har været ansat hos DCU, siger landstræneren til cyklingdanmark.dk.

»Den bedste nogensinde«

Cykelunionens elitechef Morten Bennekou roser også Simone Tetsche Christensen.

- Udover at Simone individuelt har haft en fantastisk flot karriere, som har budt på virkelig mange højdepunkter, tror jeg ikke, at jeg fornærmer nogen ved at sige, at hun er den bedste og mest succesfulde danske BMX-rytter nogensinde. Det betyder, at hun på alle mulige måder har haft en enorm betydning for BMX-sporten som både lokomotiv og rollemodel, siger elitechefen.

Simone Tetsche Christensen er efter tre års pausen nu begyndt på sin kandidat i medicin.

- Jeg glæder mig til ikke at skulle stresse over udstyr, rejser og træningsplaner, men det er nu også meget vigtigt at sige, at jeg elsker BMX-sporten.

- Jeg har fået meget, og jeg vil gerne give meget tilbage igen, så mon ikke jeg i en eller anden sammenhæng kan findes ude på banen igen, siger Simone Tetsche Christensen til cyklingdanmark.dk.

Indlæser debat