Robert Gojani blev noteret for en assist i Farum. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

SIF tog point trods modgang i Farum

En personlig fejl fra André Calisir gav svære arbejdsbetingelser for Silkeborg IF, som måtte nøjes med et enkelt point mod FC Nordsjælland

FODBOLD Silkeborg IF rakte ud efter sejren i søndagens udekamp mod FC Nordjsælland, men gæsterne måtte tage til takke med et enkelt point i kampen, der sluttede 1-1 foran 3110 tilskuere på Right To Dream Park.

FCN var mest målsøgende i en tam indledning, men trods flere afslutninger fik værterne ikke for alvor truet SIF-målet. Gæsterne havde svært ved at sætte spillet, hvilket bedst blev illustreret ved Stefán Teitur Thórdarson, der lavede tre uprovokerede pasningsfejl i det første kvarter.

Først efter små 20 minutters spil sendte SIF det første varselsskud af sted, da Sebastian Jørgensen skabte plads til sig selv og drev bolden frem til feltkanten. Her prikkede han den videre til Nicklas Helenius, som kanonerede kuglen over FCN-målet.

Efterfølgende satte SIF sig mere på spillet, og i det 28. minut fik Nicolai Vallys en gylden mulighed for at sende gæsterne i front. Nicklas Helenius modtog bolden i en isoleret position, men angriberen vendte fint rundt og spillede Nicolai Vallys fri i dybden via en præcis aflevering med ydersiden. Der var både tid og plads, men friløberen blev formøblet, da Nicolai Vallys afsluttede lige på FCN-keeperen Emmanuel Ogura.

Kort efter kom Oliver Sonne frem til en god hovedstødsmulighed bagerst i feltet, som FCN-målmanden dog fik pareret. Det trak for alvor op til en SIF-scoring, og i det 35. minut pegede dommer Sandi Putros på pletten, da Nicklas Helenius blev nedlagt i feltet. Efter et alt for langt VAR-gennemsyn, hvor der blandt andet blev tjekket for offside, blev dommen dog trukket tilbage, og SIF fik ikke chancen fra pletten.

SIF-defensiven var ikke helt dirkefri, og i det 39. minut var Nicolai Larsen på skovtur. SIF-keeperen blev fanget alt for langt ude af sit mål, men nåede akkurat tilbage og fik blokeret en afslutning fra Martin Frese.

Den næste forsvarsfejl blev straffet. André Calisir tøvede for længe med bolden og mistede den foran eget felt, hvor Oliver Villadsen satte ind med fysisk styrke. Nicolai Larsen fik en berøring på afslutningen, men bolden dumpede ned lige foran SIF-målet, og keeperen kunne således ikke forhindre føringsmålet til 1-0.

Kort før pausefløjtet nåede André Calisir at afværge en potentiel friløber til Magnus Kofod, der appellerede for et straffespark efter en duel i SIF-feltet. Sandi Putros så dog ikke en forseelse i situationen.

Tre minutter inde in anden halvleg var SIF meget tæt på at udligne, da Mark Brink spillede Rasmus Carstensen helt fri i bagrummet. SIF-backen tøvede lidt for længe, inden han hamrede bolden op på overliggeren.

Efter 52 minutter fik FCN en stor mulighed for at øge til 2-0 efter et boldtab af Mark Brink. Hjemmeholdet slog kontra, men Nicolai Larsen diskede op med en stor redning, da Oliver Villadsen blev spillet fri til skud i feltet.

10 minutter senere kom forløsningen for SIF, da Sebastian Jørgensen og Robert Gojani skabte plads med direkte pasninger frem i banen. Sidstnævnte spillede Nicolai Vallys fri i feltet, og med en resolut afslutning mod det lange hjørne hamrede SIF-profilen sin syvende sæsonscoring i kassen.

I det 73. minut fik gæsterne en stor chance, da Tobias Salquist sendte en lang bold op på Robert Gojani, der havde taget et godt dybdeløb. Svenskeren sendte et godt skud mod mål, men Emmanuel Ogura fik afvist med en parade og gentog kunststykket, da en FCN-spiller efterfølgende var ved at dirigere bolden i eget net.

Fire minutter senere var Sebastian Jørgensen tæt på at score efter flot forarbejde fra Stefán Teitur Thórdarson og Nicklas Helenius, men igen diskede Emmanuel Ogura op med en stor redning i FCN-målet.

SIF jagtede sejren, og med et kvarter igen sendte cheftræner Kent Nielsen nyt blod på banen. Søren Tengstedt og Anders Klynge afløste Sebastian Jørgensen og Stefán Teitur Thórdarson. Førstnævnte fik en god mulighed kort efter, da han drev bolden ind i feltet, men her mistede Søren Tengstedt bolden, inden situationen for alvor blev farlig.

Trods en stor chance til gæsternes Ibrahim Sadiq i overtiden blev der ikke scoret yderligere i opgøret, og pointdelingen betyder, at SIF i skrivende stund indtager femtepladsen med 24 point.

Indlæser debat