Tilskuerne på Jyllandsringen kommer til at kigge langt efter Jan Magnussen i år. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Silkeborg-team mister Magnussen

Jan Magnussen bryder med LM Racing og kommer ikke til at køre TCR

MOTORSPORT Silkeborg-teamet LM Racing havde præsenteret et lineup med tre biler til den kommende sæson af TCR Denmark - anført af Jan Magnussen. Men sådan bliver det ikke.

Parterne har i fuld enighed valgt at afbryde samarbejdet, og LM Racing fortsætter i stedet med to biler og en satsning i TCR Denmarks Trofeo-klasse, hvor teamet er til start med Kenn Bach og Lars Højris.

- Jeg er ked af omstændighederne, men er tilfreds med beslutningen. LM Racing er et utroligt hårdtarbejdende team med dygtige og passionerede folk, og vi har fra begyndelsen samarbejdet som ét team, hvor alle har deltaget i forberedelserne, både de praktiske og de økonomiske, og ydet deres bedste både på og udenfor banen.

- Det kræver enorme ressourcer at skabe et projekt som dét, vi er lykkedes med de seneste to sæsoner. Men trods benhårdt arbejde over vinteren føler jeg ikke, at det er lykkedes at skabe det fornødne grundlag til både at præstere på højeste niveau og samtidigt have ro og fokus i teamet, forklarer Jan Magnussen.

Teamchef Lars Mogensen ser nu fremad mod en anden sæsonpremiere end først planlagt.

- Det er selvfølgelig et ærgerligt udfald af de mange forberedelser, vi har gjort os til denne sæson, men jeg er trods det glad for, at vi afbryder vores samarbejde i fuld enighed og med respekt for hinanden. Det har været fantastisk at have Jan med på holdet, men nu må vi se fremad og sætte fuldt fokus på vores sidste forberedelser frem mod sæsonpremieren, siger Lars Mogensen.

Beslutningen ærgrer TCR Denmarks direktør, Martin Jensen, som dog ytrer fuld forståelse for omstændighederne.

- Det er med to års coronarestriktioner ikke været nemt at drive et racerteam og at skaffe den store økonomiske opbakning, som skal til for at få det hele til at klappe, og det har vi forsøgt at være behjælpelige med hele vejen. Rent sportsligt havde det selvfølgelig været bedst at have Jan Magnussen med på gridden, men vi i TCR Denmark vil gøre vores bedste for at få Jan tilbage i 2023, forklarer Martin Jensen.

TCR Denmark står klar med et felt med 17-19 biler foruden gæstekørere. Første afdeling køres 7. maj på Padborg Park.

Indlæser debat