Mads Brandt Pedersen vandt i søndags guld ved VM i sprint på 5000 meter. I weekenden jagter han endnu en triumf på maraton-distancen. Foto: Ritzau Scanpix

Ni roere fra Silkeborg jagter VM-succes på hjemmebane

KAJAK Torsdag går det for alvor løs i U18-, U23 og seniorklassen ved maraton-VM i sønderjyske Jels, og Silkeborg Kajakklub er repæsenteret med i alt ni landsholdsroere.

Hos mændene er Mads Brandt Pedersen, der i sidste weekend vandt guld på 5000 meter ved VM i sprint, stor favorit til at snuppe endnu en titel. Han stiller både til start på short track og på den klassiske lange distance. Søren Maretti stiller op i toerkajak med sin makke, Philip Knudsen,fra Lyngby, mens Carl Hinge og Thorbjørn Rask også stiller til start sammen i den disciplin.

Hos kvinderne er Anne-Sofie Winther med på short track samt i toerkajak på den lange distance med klubkammeraten Jeanette Raahauge.

Thorbjørn Rask er desuden med i enerkajak i U23-klassen, hvor Julie Borup Olsen også stiller op hos kvinderne.

I U18-klassen stiller Anton Hinge til start i toerkajak med Oliver Kok fra Hvidovre, mens lilleøster, Frida Hinge, er med i toerkajak hos pigerne, hvor hun ror med Andrea Langelund fra Vallensbæk.

Indlæser debat