Alexander Lynggaard og Peter Balling forsøger at bremse GOG’s Jerry Tollbring. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Sæsonen er slut efter skuffelse: BSH går glip af semifinale

Bjerringbro-Silkeborg tabte til GOG, der var bedre på dagen

HÅNDBOLD Sæsonen er slut for Bjerringbro-Silkeborg, der dermed går glip af en DM-semifnale for første gang siden 2014.

Opgøret i Odense mod GOG var ellers jævnbyrdigt, men i slutfasen brændte BSH’erne flere store muligheder, og så vandt de danske mestre med 30-27. Det gav fynboerne førstepladsen i puljen, mens BSH bliver nummer tre.

Første halvleg var i perioder jævnbyrdig. BSH’erne formåede at komme i front midt i første halvleg, og der var tidspunkter, hvor både BSH og Skanderborg Aarhus var foran. Det var de to ting, der skulle gå op i en højere enhed, hvis BSH skulle snuppe en plads i DM-semifinalerne.

Men hjemmeholdet er ikke for ingenting et af Europas bedste hold - og især foran 3074 tilskuere på hjemmebane. Selv uden profilen Simon Pylick viste GOG på den nye hjemmebane i Odense til tider flot spil.

Frem mod pausen trak GOG også fra, og det begyndte at se svært ud med en føring til hjemmeholdet på 16-13.

I starten af anden halvleg blev den føring ændret til 21-15, mens det var helt lige i Skanderborg.

BSH’erne blev imidlertid ved at bide fra sig mod et GOG-hold, der i perioder faldt i niveau. Efter 14 minutter af anden halvleg var føringen nede på 22-20, så intet var afgjort.

Efter 18 minutter nåede BSH’erne op på 24-24, men på det tidspunkt var Fredericia kommet i front med to mål mod Skanderborg Aarhus, så pendulet svingede frem og tilbage i den ophedede hal i Odense.

Desværre for BSH’erne brændte både Thomas Solstad og to gange Alexander Lynggaard helt frie chancer, så hjemmeholdet kom på 27-25.

Med godt fem minutter igen begyndte det for alvor at se sort ud. GOG kom foran med 29-25, og Fredericia var foran med tre mål.

Det lykkedes heller ikke i en ellers tæt afslutning for BSH’erne. Patrick Boldsen havde to store afbrændere i den fase. Samtidig vandt Fredericia, så en BSH-sejr havde ikke været nok.

Så nu er sæsonen slut for BSH - og dermed er det farvel til Mads Kjeldgaard, Aksel Horgen og Henrik Tilsted af stamspillerne. De rejser alle videre til ny eventyr.