Henrik Lundgaard og medejer af GMB Motorsport Line Krogh Pedersen er godt tilfredse med det nye samarbejde. Foto: GMB Motorsport

Birch-team skifter ud på vigtige poster før Le Mans

Henrik Lundgaard erstatter Casper Elgaard som teamchef i GMB Motorsport, der samtidig har hentet en ny kører til holdet

MOTORSPORT Med under tre måneder til holdets debut på Le Mans har GMB Motorsport valgt at skifte ud på et par nøglepositioner.

Silkeborg-teamet, som erhvervsmanden René Birch står bag, har valgt at stoppe samarbejdet med teamchef Casper Elgaard, der med øjeblikkelig virkning er blevet erstattet af Henrik Lundgaard.

Han har mange års erfaring og stor succes i dansk og international motorsport, både som kører, mekaniker, teamleder og holdejer.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med det her nye og meget ambitiøse projekt. Jeg var egentlig ikke på udkig efter noget nyt, men efter at have mødt menneskene bag holdet var det nærmest umuligt at sige nej. Jeg ser frem til den her spændende mulighed, siger Henrik Lundgaard.

Medejer af GMB Koncernen, Line Krogh Pedersen, er meget tilfreds med ansættelsen af den nye sportslige ansvarlige.

- Henrik har en lang og flot karriere bag sig i dansk og international motorsport, både på og uden for banen. Han er en mand med en stærk vindermentalitet og et perfekt match for GMB Motorsport. Jeg glæder mig over det nye samarbejde og ser frem til at hente mange flotte sejre sammen med Henrik, siger hun.

René Birch understreger, at GMB Motorsport ikke har været utilfredse med samarbejdet med Casper Elgaard.

- Han har virkelig gjort et godt stykke arbejde og har hjulpet os hertil. Vi fik bare muligheden for at skifte gear, siger René Birch til Midtjyllands Avis.

GMB Motorsport har desuden sikret sig en ny prominent kører til teamet.

Den dobbelte verdensmester i langdistanceløb og vinder af 24-timers Le Mans i 2014, Nicki Thiim skal i den kommende sæson repræsentere GMB Motorsport i løbsserien European Le Mans Series, ELMS, sammen med Gustav Birch og Jens Reno Møller. Men Nicki Thiim kommer dog ikke til at køre for teamet ved det »rigtige« Le Mans løb i juni.

- Nicki er uden tvivl en af Danmarks mest succesfulde og erfarne kørere, og det er et kæmpescoop for os at kunne tilknytte et talent af den kaliber. Han har en lang række flotte titler i bagagen, og vi håber på, at han kan udvide sit pokalskab med os, når vi forhåbentlig bringes tættere på titelkampen i årets ELMS. Udover at øge vores sejrschancer, så kommer Nicki til at kunne øse ud af sin erfaring til vores unge team, der for første gang skal ud at prøve kræfter med GTE-klassen, siger Henrik Lundgaard.

Hos GMB Motorsport kommer 33-årige Nicki Thiim til at sidde bag rattet i holdets nye Aston Martin Vantage GTE til de seks 4-timers løb, der er en del af ELMS og starter med løbet i Barcelona den 23. april. De to øvrige kørere for GMB Motorsport i Le Mans-serien bliver Gustav Birch og Jens Reno Møller.

Sæsonens første opgave for GMB Motorsport bliver i weekenden fra den 21. til 23. april, hvor holdet deltager i både European Le Mans Series og Le Mans Cup i spanske Barcelona.

Indlæser debat