Peter Bredsdorff-Larsen har mistet sin rolle som elitedommertræner efter kritiske henvendelser fra flere klubber. (Arkivfoto.) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Tidligere BSH-træner fjernet fra job efter kritik

Jan Pytlick har afløst Peter Bredsdorff-Larsen som elitedommertræner. Klubber mener, at han har brugt sin tid på sin egen klub i stedet for på det, han får løn for

HÅNDBOLD Peter Bredsdorff-Larsen er en kontroversiel herrer, og efter pres fra flere klubber er han blevet fjernet som elitetrænerdommer i Dansk Håndbold og afløst af Jan Pytlick.

Det skriver TV 2 Sport torsdag.

Flere klubber har sat spørgsmålstegn ved Peter Bredsdorff-Larsens habilitet, fordi han er medlem af bestyrelsen i Aarhus HC, der spiller i den næstbedste danske række.

Klubberne mener ikke, at man samtidig med en sådan rolle kan uddanne dommerne i dansk håndbold.

Thomas Christensen, der er direktør i Divisionsforeningen forklarer, at henvendelserne er gået på, at Peter Bredsdorff-Larsen repræsenterer en klub, og i den rolle forsøger han at hverve sponsorer og spillere.

- Jeg har fået henvendelser fra flere klubber, der mener, der var et habilitetsproblem, og de henvendelser har jeg bragt videre, siger Thomas Christensen til TV 2 Sport.

- Der har nogle af klubberne så ment, at de ikke vil betale hans løn, hvis han samtidig bruger den tid, han får løn for, på også at skaffe spillere og sponsorer til sin klub, siger han.

De danske klubber betaler 600.000 kroner via Divisionsforeningen til tre elitedommertrænere. Med i gruppen sidder også regelfortolker Jørn Møller og tidligere topdommer Martin Gjeding.

Bjarne Munk Jensen, der er formand for Dansk Håndbolds elitedommerudvalg siger om afskeden.

- Vi lytter til dem, der betaler honoraret til de her elitedommertrænere. Og det er klubberne, siger dommerformanden til TV 2 Sport.

Peter Bredsdorff-Larsen er uenig i beslutningen og mener ikke, han havde et habilitetsproblem.

/ritzau/

Indlæser debat