Toby Alderweireld løftede pegefingeren over for Kevin De Bruyne efter Manchester City-stjernens manglende jubel ved 1-0-scoringen.

Frustreret belgisk stjerne forstår intet af kåring

Kevin De Bruyne gik og vrissede, da Belgien slet ikke kunne håndtere Canadas måde at spille fodbold på.

KØBENHAVN Kevin De Bruyne er Belgiens største stjerne, men onsdag var han ikke sig selv, da belgierne i lange perioder blev sat spillemæssigt på plads af Canada ved VM.

Det lykkedes Michy Batshuayi at score det afgørende mål for Belgien, som vandt 1-0, men det kunne ikke få Kevin De Bruyne til at juble.

I stedet stod han og diskuterede med sin træner, Roberto Martínez, på sidelinjen, og i samme moment kom Toby Alderweireld og blandede sig, hvilket betød, at han og Kevin De Bruyne endte i mundhuggeri.

Trods sin skuffende præstation blev Manchester City-stjernen kåret som kampens spiller, og det forstod han intet af.

- Jeg synes ikke, jeg spillede en god kamp, og jeg ved ikke, hvorfor jeg har fået det her trofæ. Måske er det på grund af mit navn, siger Kevin De Bruyne ifølge belgiske Het Laatste Nieuws.

Han var især irriteret over, hvordan Belgien håndterede Canadas effektive presspil.

- Vi startede dårligt, vi fandt ikke løsningerne, og vi kom under pres fra Canada. Respekt til Canada, siger Kevin De Bruyne, som allerede i første halvleg var oppe at skændes med Toby Alderweireld.

- Vi spillede alt for mange lange bolde. Man skal spille korte kombinationer for at komme ud af presset. Det var en taktisk diskussion, og det sker nogle gange i en kamp, siger Kevin De Bruyne.

Toby Alderweireld nedtoner også de gentagne skænderier mellem ham selv og midtbaneprofilen.

- Det var følelser. Vi er mænd, ikke kordrenge. Det handlede om detaljer, og det har vi allerede diskuteret, siger forsvarsspilleren, der er holdkammerat med danske Viktor Fischer i Royal Antwerp.

Kevin De Bruyne får mulighed for at løfte sig, når Belgien i sin næste VM-kamp skal møde Marokko, som onsdag fik 0-0 mod Kroatien.

/ritzau/

Indlæser debat