De danske spillere jubler her over sejren mod Tjekkiet. Yderst til venstre med nummer 17 er 18-årige Sofia Skriver, der kommer fra Silkeborg. Foto: Ritzau Scanpix

Sofia fra Silkeborg med i dansk choksejr ved OL

18-årige Sofia Skriver og resten af det danske landshold øjner kvartfinalen efter sejr over Tjekkiet. Tirsdag eftermiddag gælder det den afgørende kamp mod Sverige

OL De danske ishockeykvinder ved knap nok, hvilken skøjte de skal stå på efter choksejren på 3-2 over Tjekkiet ved OL.

Danskerne var under pres i stort set hele kampen, men bjærgede tre vitale point på hård fight, effektiv chanceudnyttelse og en god portion held mod de tjekkiske storfavoritter.

- Tjekkiet er et megagodt hold, og jeg tror ikke, det er gået op for os, at vi rent faktisk har slået dem, siger Silke Glud.

Forwarden scorede det, der viste sig at blive Danmarks sejrsmål, da hun udnyttede en tværaflevering fra Josefine Jakobsen i begyndelsen af tredje periode.

- Jeg tænkte bare, at det var en superpasning fra Josefine Jakobsen, og den blev jeg nødt til at sætte ind.

- Det er helt vildt, at vi har vundet en kamp ved OL. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Nu er kvartfinalen en mulighed igen. Det er helt åbent, siger Silke Glud.

Lokalt islæt

Med på det danske hold er Sofia Skriver, der kommer fra Silkeborg og spiller for Luleå i Sverige. Hun fik et par minutters spilletid i mandagens sejr. Med sine 18 år er hun den yngste spiller på det danske hold, der mod Tjekkiet havde en kampafgørende spiller i målet.

Da slutsignalet blev blæst ud over Wukesong Arena, kastede holdkammeraterne sig over målvogter Cassandra Repstock-Romme, der lavede små mirakler i buret.

- Det var en ubeskrivelig følelse. Især når vi står på så stor en scene og ved så stor en begivenhed.

- Jeg havde en god dag, og det er skønt at have det, når det virkelig gælder, siger Repstock-Romme.

Målvogteren sender dog straks roserne videre til holdkammeraterne foran sig på banen.

- Det var en holdindsats. De blokerede tværafleveringerne, og jeg kunne se de skud, der kom. De hjalp mig, og jeg hjalp dem. Det er fantastisk at være en del af, lyder det fra den velspillende keeper.

Danmark skal nu slå Sverige i den sidste gruppekamp tirsdag klokken 14.10 dansk tid for at nå OL-kvartfinalen.

Læs senere på ugen om 18-årige Sofia Skriver og hendes liv som ishockeyspiller i Nordsverige og hvordan det er at være til Vinter-OL. /ritzau/

Silke Glud scorede det, der endte med at blive sejrsmålet, da hun bragte Danmark foran 3-2 i starten af tredje periode. Foto:Ritzau Scanpix